Werknemer met burn-out

Wat houdt het programma in?

We gaan direct aan de slag zo gauw een burn-out dreigt of geconstateerd is. Hierbij geldt: rust roest! Hoe langer een medewerker ziek thuis is, hoe groter zijn afstand wordt tot het werk. Vanaf dag 1 gaat de medewerker werken aan zijn conditie door middel van een intensief wandelprogramma. Dit loopt gedurende het traject door. De medewerker krijgt een map en wekelijks huiswerk en wordt gericht gecoacht om ook mentaal te herstellen. Zodoende krijgt het herstel binnen 12 weken een kickstart en komt hij stressbestendiger uit het traject! Dit voorkomt terugval.

Het resultaat is een fitte medewerker die weet:

 • waar zijn valkuilen zitten
 • waar hij energie uit haalt
 • waar zijn kwaliteiten liggen
 • hoe de balans werk-privé te bewaren

Stappenplan naar herstel

Stap 1 - Stap uit je Burnout

Stap 1

Aanvang herstelprogramma

Uw medewerker is door langdurige stress fysiek verzwakt. Hierdoor is hij minder stressbestendig. De eerste stap die de coach zal maken, is samen met de medewerker een fysiek programma opstarten om het herstel te bespoedigen. Tevens krijgt hij diverse tips op het gebied van slaap en voeding. Fysiek herstel is een voorwaarde voor mentaal herstel.

Stap 2 - Stap uit je Burnout

Stap 2

Werken aan je kracht

Terwijl het fysieke herstel doorzet, is het van belang om het zelfvertrouwen van uw medewerker te vergroten. Samen met de coach gaat hij nu de juiste empowerment technieken selecteren en toepassen. De medewerker hervindt zijn kracht en komt steviger in zijn schoenen te staan.

Stap 3 - Stap uit je Burnout

Stap 3

Stressbestendiger worden

Het herstel vordert nu en daardoor onstaat de ruimte om uw medewerker te laten nadenken over de oorzaken van zijn burn-out. U wilt natuurlijk niet dat hij na (gedeeltelijke) werkhervatting weer te veel stress ervaart. Daarom verschuift de aandacht in deze fase naar het beter leren omgaan met de uitdagingen die de werkomgeving aan de medewerker stelt. Het resultaat is een medewerker die stressbestendiger is.

Stap 4 - Stap uit je Burnout

Stap 4

Verder herstel

Na 3 maanden is de fitheid van een medewerker enorm toegenomen. Niet iedereen is 100% hersteld, maar met de opgedane kennis kan de medewerker zelf doortrainen. Zijn herstel zal hierdoor verder doorzetten. Aanvullend kan met de coach een verlenging worden afgesproken om de vinger aan de pols te houden.

Volgende stap:

Wilt u meer informatie over het programma en onze aanpak dan kunt u de brochure downloaden. Voor vragen vult u het informatieformulier in (we reageren binnen 24 uur) of bel direct met 06-48616990 (Fred Steetsel), ook als u direct een afspraak wilt maken voor een medewerker.

Verder presenteren wij graag ons programma bij u op het werk om u inzicht te geven in:

 • De opbouw van een burn-out en onze visie voor het herstel
 • Het uitgekiende fysieke herstelprogramma en de daarbij gebruikte middelen waarmee we het herstel kunnen monitoren.
 • De manier waarop wij de stressbestendigheid bevorderen
Coach

Alle coaches zijn gediplomeerde stress-counselors, stress-consultants of psychologen en voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Deskundig op het gebied van conditieherstel, stressfysiologie en cognitieve gedragstraining
 • Invoelend én praktisch
 • Klantgericht
 • Doelgericht
 • Punctueel

De coach rapporteert rechtstreeks aan u over de voortgang en adviseert over het vervolg.

Kosten

Een burn-out medewerker is een grote kostenpost

Een ziektedag kost een werkgever gemiddeld tussen de €200 – €250 per dag. De ziekteduur van een medewerker met een burn-out varieert van 3 maanden tot een jaar! Een medewerker fit aan het werk houden, of terug op het werk krijgen is daarom heel waardevol. De kosten van een compleet traject zijn vast. U weet dus direct waar u aan toe bent.