Stap uit je burnout testcenter

Voordat een deelnemer aan het programma “Stap uit je burnout” gaat bewegen en trainen testen we zijn of haar conditie. Deze test gebeurt bij een testcenter. Op basis van de test wordt vervolgens een trainingsschema opgemaakt.

In het testcenter wordt een rustmeting en een inspannings meting uitgevoerd. Meestal vindt de inspanningstest plaats op een ergo-bike, maar soms oook op een loopband. Ook als je een stevige burn-out hebt opgelopen ben je in staat om een inspanningstest te doen. Dat daar vaak een lagere waarde uit komt dan wanneer je helemaal opgeknapt bent is natuurlijk logisch.

Een overzicht van de hartslag in rust en tijdens inspanning en andere afgeleide waarden wordt gemaakt. Op basis van deze waarden gaat een specialist kijken naar de mogelijkheden van de cliënt. Hoe hard kan er worden getraind en hoe lang? Er rolt altijd een individueel trainingsschema uit voor de volgende zes weken. Dat wil niet zeggen dat men dit maatwerk programma rücksichtslos moet volgen. Er is altijd terugkoppeling met de burn-out coach.

Naast het eigen testcenter in Zoetermeer zijn er diverse centra in het land waarvan gebruik kan worden gemaakt. Op deze manier is er altijd een testcentrum in de buurt van de cliënt.

De voortgang monitoren met een app

Om het herstel en de belastbaarheid te monitoren hanteren we binnen ‘stap uit je burnout’ dagelijkse metingen die men zelf kan uitvoeren. Dit gebeurt met een ‘app’ op de telefoon, die bovendien via internet de gegevens centraal laat opslaan. De cliënt krijgt daardoor inzicht in zijn fysieke voortgang en samen met de coach kunnen de trainingsinspanningen worden bijgesteld indien nodig.