Ik heb een burn-out: Wat nu?

Wat houdt het programma in?

Je gaat vanaf het begin werken aan je conditie door middel van een op jou afgestemd wandelprogramma. Dit loopt gedurende het hersteltraject door. Daarnaast krijg je huiswerk en word je gecoacht, zodat ook het mentale herstel vorm krijgt. Dankzij de gerichte begeleiding van een deskundige coach én jouw drive om weer beter te worden, krijgt het herstel binnen 12 weken een kickstart en kom je stressbestendiger uit het traject!

Twijfel je of je last hebt van een burn-out? Klik dan op de knop voor een duidelijke uitleg over wat een burn-out is en wat de symptomen van een burn-out zijn.

Stappenplan naar herstel

Stap 1

Stap 1

Aanvang herstelprogramma

De voortdurende stress heeft grote fysieke gevolgen voor je lichaam. Daarom ga je direct met je coach aan de slag om het lichamelijke herstel op gang te brengen. Een op maat afgestemd inspanningsprogramma, op basis van wandelen, wordt gecombineerd met gerichte adviezen op het gebied van o.a. voeding en slaap. Met behulp van apps en een logboek houd je je eigen voortgang bij.

Stap 2

Stap 2

Werken aan je kracht

Als je lekker in je vel zit, dan weet je precies wat je graag wilt bereiken. Echter, uit balans door een burn-out ontbreekt vaak het zelfvertrouwen en zijn we niet meer in staat om perspectief te zien. Dan is het fijn als de gespecialiseerde coach je kan helpen om je eigen kracht te hervinden. Hij zal samen met jou oefeningen doen en daarnaast vind je in het huiswerk gerichte informatie en schema’s om zelf aan je herstel te werken.

Stap 3

Stap 3

Stressbestendiger worden

Als het herstel al wat vordert ben je ook in staat om samen met je coach de oorzaken van je burn-out aan te pakken. Soms vraagt het alleen een andere zienswijze, maar soms ook gedragsverandering. Hierdoor leer je beter omgaan met de uitdagingen die je in het leven tegenkomt, zodat je stressbestendiger wordt.

Stap 4

Stap 4

Verder herstel

Aan het einde van het 3 maanden traject zal je een stevige basis hebben gelegd voor het herstel. De fysieke conditie is gegroeid en je weet precies op welke manier je voortaan met de uitdagingen van het leven om moet gaan. Je kunt nu zelf doorgaan met het fysieke programma, waardoor je verder zult blijven herstellen en jezelf uit de stress-zone houdt.

Volgende stap:

De volgende stap is om je werkgever te informeren over Stap uit je Burnout! Druk op de knop op om de brochure te downloaden. Deze kun je aan je werkgever geven. Zo heeft hij alle informatie over het programma bij de hand. Je werkgever kan gemakkelijk contact met ons opnemen via het contactformulier of ons telefonisch bereiken op 06 48616990.

Resultaten

Effectief uit je burn-out met aandacht voor jouw behoefte en kracht!

Neem de eerste stap en laat dit programma je helpen om fitter en vol zelfvertrouwen uit je burn-out te stappen.

  • Je conditie neemt flink toe
  • Je zelfvertrouwen krijgt een boost
  • Je leert beter omgaan met spanningen en wordt stressbestendiger.
Jouw coach

Wat mag je van jouw coach verwachten? Een coach voor het programma Stap uit je Burnout voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Deskundig op het gebied van conditieherstel, stressfysiologie en cognitieve gedragstraining
  • Invoelend én praktisch
  • Klantgericht
  • Doelgericht
  • Punctueel

Kortom: je kan op hem of haar rekenen als het gaat om een deskundige begeleiding.

Kosten

Een fitte, inzetbare medewerker is waardevol

Om uit een burn-out te herstellen is een intensieve begeleiding van belang. Steeds meer werkgevers en verzekeraars zijn bereid om de kosten te dragen. Een medewerker fit en creatief terug op het werk krijgen is waardevol. Graag steunen we jou bij het proces om een aanvraag te doen.

Een open communicatie met de werkgever

Natuurlijk wordt jouw privacy tijdens het traject gerespecteerd. Over de voortgang communiceren we natuurlijk wel met de werkgever, waarbij we jouw privacy respecteren.